VOLVODRIVE TREFFEN 2018

Volvodrive Magazine organiseert op 21 mei 2018 (Tweede Pinksterdag) de derde editie van Volvodrive Treffen. Evenals voorgaande jaren is Volvodrive Treffen gratis toegankelijk voor alle bezoekers, ook voor wie (nog) niet in het bezit is van een Volvo. Het evenement is een internationaal Treffen, bedoeld voor alle Volvo-rijders van Volvo-klassiekers, -youngtimers, -customized Volvo’s tot aan recente modellen.

Hulp bij ontwikkeling autonoom rijden

Volvo Cars betrekt Zweedse gezinnen bij de ontwikkeling van autonoom rijdende personenwagens. Zij testen de voertuig in de praktijk op de openbare weg in Göteborg en doen verslag van hun ervaringen aan de ingenieurs.  

Lanceringsmarkten voor Polestar 1 bekend

Polestar, het nieuwe ‘electric performance’-merk van Volvo Car, heeft de eerste lanceringsmarkten voor het model 1 bekendgemaakt. Dit in navolging op het spraakmakende debuut in oktober jongstleden, waarna meteen klanten belangstelling toonden voor de eerste productieplaatsen.

Thed Bjork en Polestar Cyan Racing gekroonde wereldkampioenen

Thed Björk en Polestar Cyan Racing schreven onlangs geschiedenis door twee FIA WTCC-titels te claimen in de finale van het seizoen op Losail International Circuit in Qatar.

Volvo XC40 in productie in Gent

Vandaag rolt de allereerste Volvo XC40 van de band in de Volvo-fabriek bij onze zuiderburen in Gent. De XC40 is de eerste compacte premium SUV van Volvo, dat al meer dan 13.000 orders voor het nieuwe model ontving.

Volvo Ocean Race 2017-2018 update 2

Evenaar!

Volvo Ocean Race 2017-2018 update

West, oost, that's the question. 
 

Boven Volvo verheven?

De geruchtenstroom was al meer dan een jaar gaande. Kwam Volvo nu wel met een coupé of berustten alle berichtgevingen op pure speculatie? Inmiddels weten we dat hij is gelanceerd, maar dat het Volvo Iron Mark-logo ontbreekt op de grille van de Polestar 1, die afgelopen maand oktober werd onthuld.

Voordelig pretpakket

Mocht je als zakelijk of private-leaserijder aan de vooravond staan van het zoeken naar een nieuwe auto, dan zou de Volvo V60 Business Sport wellicht een goede keuze zijn. Op basis van de R-Design-uitvoering, aangevuld met tal van andere opties, vormt de Business Sport de ultieme combinatie van dynamiek en comfort, tegen een aantrekkelijk prijskaartje.

Avontuurlijk en exclusief

Het kon niet missen: als eerbetoon aan de Volvo Ocean Race 2017/2018 verschijnt nu een gelijknamige uitvoering van de V90 Cross Country. Bij deze exclusieve, avontuurlijke estate doneert het merk een deel van de aanschafprijs aan de bestrijding van de zogenaamde ‘plasticsoep’; de enorme hoeveelheid plastic en overig afval die in de oceanen drijft.

in deze editie

In deze nieuwe editie van Volvodrive Magazine heeft Aart van der Haagen een interview met Thierry Pichot du Plessis over zijn 850 Alter 1. Verder beschrijven we het verhaal van de 780 Concept Car, met in deze uitgave het eerste deel. Ook hebben we een bijdrage over de Vliegende Baksteen, de 240-serie als koning van het circuit. Uiteraard is er nog veel meer Volvo-nieuws onder de zomerzon en wensen we je veel leesplezier!

Aanbevolen

Algemene voorwaarden