Hulp bij ontwikkeling autonoom rijden

De gezinnen Hain en Simonovski ontvingen als eerste ieder een XC90, ter ondersteuning van het Drive Me-project. Begin volgend jaar volgen nog drie families die een Volvo op autonomie testen en uiteindelijk worden de komende vier jaar tot wel honderd gezinnen bij Drive Me betrokken. De deelnemers leveren waardevolle informatie vanuit de praktijk. “Het geeft ons een geweldig gevoel om bij te dragen aan dit project,” zegt Alex Hain. “We werken mee aan de ontwikkeling van technologie die uiteindelijk mensenlevens kan redden.” De bedoeling luidt dat Volvo tegen 2021 een volledig autonome personenwagen op de markt brengt en de informatie van het Drive Me-project is cruciaal bij de ontwikkeling van de technologie. De XC90’s van de Hains en de Simonovski’s beschikken over de nieuwste rijhulpsystemen, plus een serie camera’s en sensoren die het gedrag van de bestuurder monitoren en de systemen in de auto voorzien van informatie over de omgeving.

Volvo introduceert geen enkele nieuwe technologie als er ook maar de geringste twijfel is over de veiligheid. Dat betekent dat de fabrikant autonome voertuigen blijft ontwikkelen met dezelfde zorgvuldigheid en grondigheid als altijd. Het past bij de positie als producent van enkele van ’s werelds veiligste auto’s.

in deze editie

Voor deze editie van Volvodrive Magazine reden we de eerste kilometers in de EX30. Aart van der Haagen besteedt aandacht aan de laatste door een verbrandingsmotor aangedreven sedan en duikt in de geschiedenis van diens sportieve voorvaderen. Verder gingen we in gesprek met Rick Michiels, die zijn XC90 V8 inruilde voor een V70 R en maakten we een laatste rondje in het Volvo Museum alvorens World of Volvo zijn deuren opent. Veel leesplezier!

Aanbevolen

Algemene voorwaarden