Klimaatneutrale fabriek in Zweden

In Skövde (Zweden) is de motorenfabriek van Volvo Car Corporation gevestigd. Het betreft de eerste klimaatneutrale productiefaciliteit van het concern, die sinds dit jaar gebruik maakt van duurzame warmte. Het streven van Volvo luidt dat per 2025 alle productiefaciliteiten wereld- wijd klimaatneutraal opereren. “Het verbeteren van energie-efficiëntie krijgt prioriteit en daarbij willen we dat de energie die we benutten uit duurzame bronnen afkomstig is,” aldus Javier Varela, Senior Vice President van de divisie Manufacturing and Logistics. “Wat we Skövde bereikt hebben, levert een belangrijke bijdrage aan het minimaliseren van onze impact op het milieu. We zijn er trots op dat we in de auto- industrie voorop lopen aangaande het klimaatneutraal maken van onze productiefaciliteiten.”

Een nieuwe overeenkomst tussen Volvo Car Corporation en een lokale leverancier resulteerde erin dat alle warmte voor de fabriek in Skövde wordt opgewekt uit afvalverbranding, biomassa en gerecycleerde biobrandstoffen. Sinds 2008 maakt de fabriek, evenals alle andere van Volvo in Europa, gebruik van duurzame elektriciteit. Het concern zoekt voortdurend naar innovatieve manieren om de visie voor 2025 te realiseren. Een ander goed voorbeeld vormt het efficiënte warmtenet in de fabriek in Gent, goed voor veertig procent minder CO2-uitstoot. De locatie in Skövde is een van de weinige autofabrieken in Europa die nu volledig klimaatneutraal opereert.

in deze editie

Voor deze editie van Volvodrive Magazine reden we de eerste kilometers in de EX30. Aart van der Haagen besteedt aandacht aan de laatste door een verbrandingsmotor aangedreven sedan en duikt in de geschiedenis van diens sportieve voorvaderen. Verder gingen we in gesprek met Rick Michiels, die zijn XC90 V8 inruilde voor een V70 R en maakten we een laatste rondje in het Volvo Museum alvorens World of Volvo zijn deuren opent. Veel leesplezier!

Aanbevolen

Algemene voorwaarden