Drie tips om je Volvo te verzekeren

Als automobilist moet je je edele vierwieler natuurlijk verzekeren. Dit is ook nodig als je de gelukkige eigenaar van een Volvo bent. Een autoverzekering afsluiten moet je dus zeker doen. Voor een autoverzekering zul je maandelijks wel een flinke premie moeten betalen. Door dit te doen zul je dus verzekerd de weg op gaan in je Volvo. Besparen op de autoverzekering is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten willen. Wie wil nou niet minder betalen voor een verzekering? Met name als je allrisk verzekerd bent is dit mogelijk, maar met de onderstaande tips zal het altijd mogelijk zijn om te besparen op de autoverzekering van je Volvo, ook als je een klassieker hebt. 

Kies de juiste dekking
Ja, het klinkt makkelijker om de juiste dekking te kiezen dan dat het echt is. Hoe weet je nou echt welke dekking het beste voor je voertuig is? Je kunt immers kiezen uit drie opties: WA, WA+ en allrisk. Je bent in ons land verplicht om je Volvo auto minimaal WA te verzekeren. Normaal gesproken worden alleen de nieuwere auto’s allrisk verzekerd, al kan dit ook slim zijn als je een Volvo klassieker hebt vanwege de hoge waarde. Heb je een auto die ouder is dan 8 jaar en weinig waard is? Kies dan voor een WA dekking.

Controleer de polisvoorwaarden
De polisvoorwaarden van de autoverzekeringen kunnen nogal van elkaar verschillen. Je moet ze dus zeker checken. Let hierbij onder andere op de hoogte van je no-claim korting, maar ook de invloed van diefstal, vandalisme of schade op de hoogte van je no-claim. Bovendien is het verstandig om uit te zoeken hoe hoog de no-claim korting is na een jaar schadevrij rijden. Bovendien is het van belang om na te gaan of je een eigen risico hebt, maar ook of er een nieuwwaarderegeling geldt. Dit is belangrijk als de auto nieuw is en jij de eerste eigenaar bent.

Ga voor een hoger eigen risico
Door een hoger eigen risico te nemen bij je autoverzekering, zul je korting krijgen op de premie. Heb je normaal gesproken weinig schade? Je zou dan dus geld kunnen besparen door je eigen risico van de verzekering te verhogen. Als je wel een keer schade rijdt met je Volvo dan is het verstandig om te berekenen of je de schade niet beter zelf kunt betalen. Zo zul je met een hoger eigen risico alsnog voordeliger uit zijn dan met een lager eigen risico. 
 

in deze editie

In dit nummer nemen we een kijkje in het World of Volvo. Blaast de 200-serie vijftig kaarsjes uit en laat Aart van der Haagen ons een prachtige 144 De Luxe zien. Veel lees plezier!
 

Aanbevolen

Algemene voorwaarden