Je Volvo klassieker verzekeren

Heb je een klassieke Volvo PV51 of PV60? Dan wil je onbezorgd kunnen genieten van jouw klassieker en deze goed verzekeren. Pas goed op je ‘gouwe ouwe’ en vraag een oldtimerverzekering aan. Dat kan niet zomaar. Wij vertellen je de details. 

Wanneer is je klassieke Volvo een oldtimer?
Hoewel je zelf je Volvo een echte klassieker vindt, wanneer vindt een verzekeraar je auto ook echt een oldtimer? Daar hangen bepaalde voorwaarden aan. Zo wordt er gekeken naar de leeftijd van je auto, het aantal km per jaar en het gewicht van je auto. Ook moet je lid zijn van de FEHAC en mag je de auto niet dagelijks gebruiken. Elke drie jaar moet je je oldtimer opnieuw laten taxeren. Zo is de waarde vooraf vastgelegd mocht er schade ontstaan. 

Soorten verzekering voor je klassieke Volvo
Om in aanmerking te komen voor een oldtimerverzekering, mag je de auto alleen hobbymatig gebruiken. Met een semi-oldtimerverzekering mag je de auto zelfs dagelijks gebruiken. Je betaalt dan wel een hogere premie, maar nog steeds voordeliger dan een reguliere autoverzekering.  Geniet je alleen van je klassieke auto in de zomermaanden? Dan zijn er bij de meeste verzekeraars ook mogelijkheden om je auto ook alleen in die periode te verzekeren. Buiten de aangegeven periode mag je helemaal niet in je auto rijden. Je kunt je Volvo op verschillende manieren verzekeren, namelijk WA, beperkt casco of allrisk. Met allrisk ben je ook verzekerd voor schades die je zelf hebt veroorzaakt. 

Kosten oldtimerverzekering
Een oldtimerverzekering is voordeliger dan een normale autoverzekering. Dit komt door een beperking in aantal kilometers. Je gebruikt je klassieke auto immers niet elke dag. Je premie stijgt wel naarmate de waarde van je auto hoger wordt. Dit kan komen door de leeftijd, de conditie maar ook het aantal auto’s die er nog van rondrijden. Daarom is een taxatierapport ook verplicht bij een oldtimerverzekering. Ben je lid van de FEHAC? Dan krijg je bij sommige verzekeraars ook nog 5% tot 10% korting op je oldtimerverzekering. Daarnaast betalen oldtimers ouder dan 40 jaar vaak geen wegenbelasting. 

Je klassieke Volvo nog niet zo klassiek?
Toch geen oldtimer? Dan moet je een gewone autoverzekering afsluiten. Ook hier is het belangrijk om de voorwaarden en prijzen vooraf te vergelijken. Kies je voor een extra uitgebreide dekking? Controleer eerst of je dan niet dubbel bent verzekerd. Vergelijk autoverzekeringen en kies de best passende voor jouw klassieker.

in deze editie

In dit nummer nemen we een kijkje in het World of Volvo. Blaast de 200-serie vijftig kaarsjes uit en laat Aart van der Haagen ons een prachtige 144 De Luxe zien. Veel lees plezier!
 

Aanbevolen

Algemene voorwaarden