Zo verzeker je jouw Volvo! 8 tipsOm verzekerd de weg op te gaan met jouw Volvo, betaal je maandelijks een vast bedrag aan premie. Daarom is het slim om goed in de gaten te houden of de autoverzekering die jij op dit moment bezit, aansluit bij jezelf en jouw auto.
Om in beeld te brengen of jij de juiste verzekering voor jouw Volvo hebt afgesloten of deze misschien moet aanpassen, heeft Volvo Drive Magazine een aantal tips voor je.
- Zorg voor de juist dekking
Het klinkt vast heel logisch en makkelijk, maar wanneer heb jij een goede dekking voor jouw Volvo? De meest voorkomende vormen zijn de WA, WA+ en Allrisk dekkingen. Heb jij een auto die ouder dan acht jaar is? Dan volstaat een WA-verzekering. Voor nieuwe auto’s (niet ouder dan drie jaar) is een Allriskverzekering aan te raden. Voor auto’s tussen de vier en acht jaar wordt meestal gekozen voor een verzekering WA+. Het is in Nederland verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren.
- Bekijk de polisvoorwaarden
Iedere autoverzekering heeft zo zijn eigen polisvoorwaarden. De belangrijkste onderdelen hiervan zijn de hoogte van je no-claimkorting en de invloed die diefstal, schade of vandalisme op deze hoogte kan hebben. Stijgt deze korting naarmate je een jaar schadevrije hebt gereden? Kijk daarnaast ook naar je eigen risico en of er een nieuwwaarderegeling geldt. Deze regeling is belangrijk wanneer jij een splinternieuwe Volvo hebt en jij de zo de eerste eigenaar bent.
- Vraag om een leaseverklaring
Als je hiervoor in een leaseauto hebt gereden, kun je bij de leasemaatschappij of jouw (ex)werkgever een leaseverklaring opvragen. In deze periode heb je geen schadevrije jaren opgebouwd, maar in de leaseverklaring staat wel hoeveel schade jij in je leaseperiode hebt geclaimd. Op basis hiervan kan je autoverzekeraar van je nieuwe auto vaststellen hoeveel schadevrije jaren je krijgt.
- Tweede auto = dezelfde autoverzekeraar
Heb jij al een auto en wil je nu een tweede auto verzekeren? Zorg dat je beide auto’s bij dezelfde autoverzekeraar verzekert. Je bouwt schadevrije jaren namelijk per auto op en bij een nieuwe auto begin je daarom meestal zonder schadevrije jaren. Op deze manier heb je geen no-claimkorting. Deze korting heb je wel als je in aanmerking komt voor een tweede autoregeling, bij dezelfde verzekeraar.
- Kleine schade? Betaal de reparatie zelf
Door het indienen van een schadeclaim, kun je treden zakken op de bonus-malusladder van jouw verzekeraar. Hoe hoger je op deze ladder staat, hoe meer korting je krijgt. Door een schadeclaim neemt je korting op je premie af en zal dit stijgen. Vaak genoeg is deze premie hoger dan de kosten die je maakt als je schade aan je Volvo zelf laat repareren.
- Voordelen hoger eigen risico
Als je normaliter weinig schade rijdt, kan het verhogen van het eigen risico je geld besparen. Je krijgt bij een hoger eigen risico namelijk korting op je autoverzekeringspremie. Wanneer je wel een keer schade rijdt, is het nuttig om te berekenen of je de schade misschien niet beter zelf kunt betalen. Een hoger eigen risico is in dat geval dus voordeliger dan een laag eigen risico.
- Verzeker je niet dubbel
Wil je jouw autoverzekering uitbereiden met aanvullen verzekeringen? Let op dat jij je hiermee niet dubbel verzekert! In sommige autoverzekeringen zit namelijk een zekere overlap. Te denken aan: een algemene rechtsbijstandsverzekering en aanvullende rechtsbijstandsverzekering voor motorrijtuigen en een schadeverzekering voor inzittenden en een ongevallen inzittendenverzekering.
- Blijf controleren
Houd altijd in de gaten of jouw autoverzekering het meest voordelig is. Verschillende factoren kunnen een rol spelen bij de hoogte van je verzekering. Vergelijk dus af en toe wat opties.
|
|