Op deze manieren kun je besparen op de onderhoudskosten van je auto

Op de vaste lasten van een auto valt amper te besparen. De wegenbelasting ligt vast en ook de benzineprijzen zullen niet snel dalen. Toch kun je besparen op de kosten die bij het bezit van een auto komen kijken. Het onderhoud van een auto kan vaak een stuk goedkoper.

Simpele klusjes

Je kan de simpele klusjes van het auto-onderhoud prima zelf doen. Voor het checken van de bandenspanning of het vervangen van simpele onderdelen hoef je niet per see naar de garage. Na een korte Google-opdracht kom je vaak al een heel eind. In verschillende video’s op het internet worden deze vrij gemakkelijke onderhoudsbeurten goed uitgelegd. Door het zelf te doen ben je een stuk goedkoper uit.

Lampjes

Door je auto goed te kennen, kun je ook flink besparen. Gaat er een lampje op je dashboard branden? Zoek dan snel uit wat er aan de hand is om erger te voorkomen. Door het probleem snel te verhelpen kun je kosten besparen. Laat ook iemand naar je auto kijken als je een onbetrouwbaar geluid hoort.

Rustig rijden

Deze tip klinkt logisch, maar je kan er ook echt veel geld mee besparen. Door geen gekke dingen te doen met je banden en rustig te schakelen zorg je er immers voor dat er minder snel een grote reparatie gedaan moet worden. Door voorzichtig te doen met je auto, hoef je minder vaak een bezoekje te brengen aan de monteur.

Verzekering

Mocht je uiteindelijk toch een keer veel schade aan je auto hebben, dan is het fijn om over een goede verzekering te beschikken. Zoek op het internet een goede autoverzekering die bij je past.
 

in deze editie

Voor deze editie van Volvodrive Magazine reden we de eerste kilometers in de EX30. Aart van der Haagen besteedt aandacht aan de laatste door een verbrandingsmotor aangedreven sedan en duikt in de geschiedenis van diens sportieve voorvaderen. Verder gingen we in gesprek met Rick Michiels, die zijn XC90 V8 inruilde voor een V70 R en maakten we een laatste rondje in het Volvo Museum alvorens World of Volvo zijn deuren opent. Veel leesplezier!

Aanbevolen

Algemene voorwaarden