Nieuwe auto gekocht? Wat moet je allemaal regelen

Heb je onlangs een nieuwe auto gekocht? Gefeliciteerd! Wanneer je een nieuwe auto koopt, komt er veel op je af. Diverse zaken die je moet regelen voordat er daadwerkelijk met de auto gereden mag worden. Deze zaken zorgen er namelijk voor dat je als autobezitter verzekerd bent om de weg op te gaan. Benieuwd welke zaken dit zijn? In dit artikel lees je alles wat je moet regelen wanneer je een nieuwe auto hebt aangeschaft. Zo kun je met een veilig gevoel de weg op.

Het overschrijven van het kenteken
Het eerste wat je moet doen tijdens de aankoop van een nieuwe auto, is het kenteken overschrijven. Voor het overschrijven van het kenteken heb je een aantal documenten nodig. Zo heb je een geldig identiteitsbewijs, tenaamstellingscode en kentekencard nodig, om de overschrijving succesvol af te ronden. Een tenaamstellingscode ontvang je van de verkoper van de auto. Het is daarom aan te raden om samen met de verkoper de overschrijving af te ronden. Zo heb je alle documenten binnen handbereik.

Aanschaffen van een autoverzekering
Wanneer het kenteken is overgeschreven, is het tijd om de auto te verzekeren. Het verzekeren van de auto kan het beste gedaan worden met behulp van een vergelijker. Een online vergelijker helpt jou om de goedkoopste autoverzekering af te sluiten. Het enigste wat je hoeft te doen is het opgeven van jouw voorkeuren, waardoor de vergelijker alle aanbieders overzichtelijk onder elkaar zet. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel de beste en goedkoopste autoverzekering afsluiten.

Regelen van de APK
Wanneer je een auto tweedehands koopt, is het vaak nodig om de auto door de jaarlijkse algemene periodieke keuring (APK) te laten keuren. Een APK is verplicht en geeft het bewijs dat de auto voldoet aan de Nederlandse eisen omtrent voertuigeisen. Wanneer de auto succesvol door de APK heen komt, is het verzekerd en mag er mee gereden worden. Wanneer je geen APK hebt laten doen en je raakt betrokken bij een ongeval, dan zal de verzekering geen kosten dekken. Hierdoor zullen de gemaakte kosten zelfstandig afgelost moeten worden.

Betalen van wegenbelasting
Als laatste is het verplicht om wegenbelasting te betalen, wanneer je in bezit bent van een voertuig. Wegenbelasting wordt bepaald aan de hand van het type voertuig. Bij een zwaarder model met meer uitstoot, zal de belasting hoger uitkomen. Bij een lichte auto met weinig uitstoot, is de belasting lager. 
 

in deze editie

In dit nummer nemen we een kijkje in het World of Volvo. Blaast de 200-serie vijftig kaarsjes uit en laat Aart van der Haagen ons een prachtige 144 De Luxe zien. Veel lees plezier!
 

Aanbevolen

Algemene voorwaarden