Het meest geschikte adres om je Volvo laten keuren

Als je een ouder model Volvo hebt, dan zul je jouw voertuig periodiek voor de APK check moeten aanbieden. Er zijn veel adressen waar je hiervoor terecht kunt. Hoewel de regels met betrekking tot de keuring eenduidig zijn, zit er veel verschil in de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht en de service die je hiervoor krijgt. Het loont dus zeker om de verschillende APK keuringsstations met elkaar te vergelijken. Alleen op deze manier kun je ontdekken wat het juiste adres is om je Volvo te laten keuren.

 

Wat is een APK keuring?


De letters APK staan voor Algemene Periodieke Keuring. Dit is een in Europa wettelijk verplichte keuring. De overheid heeft deze keuring verplicht gesteld om te laten controleren of de auto nog veilig genoeg is om aan het verkeer deel te nemen. Hierbij wordt er gekeken naar de remmen, de wielophanging, de schokdempers, de banden, de stuurinrichting, de verlichting en de carrosserie. Met betrekking tot verkeersveiligheid is de APK keuring dus ook voor je eigen belang. Veel mensen zouden deze controle immers niet laten uitvoeren als dit niet verplicht zou zijn gesteld.

Naast de verkeersveiligheid check wordt er bij de APK keuring ook nagegaan of het voertuig nog aan de huidige milieueisen voldoet. Er wordt hierbij gekeken naar de uitstoot van uitlaatgassen. Tot slot wordt er bij de APK keuring gekeken naar de registratie van de auto. Hierbij worden factoren als de kilometerstand, het voertuigbewijs, identificatienummer en de gebruikte brandstof gecontroleerd.
 

Laat je Volvo op tijd keuren!

     
De overheid is vrij strikt op gebied van APK keuringen. Het is belangrijk om te weten als je je Volvo moet laten keuren dat je wel op tijd deze keuring laat uitvoeren. De boete bij het verlopen van de APK termijn is verlopen kan oplopen tot ruim 100 euro. De APK vervaldatum is terug te vinden in je meest recente keuringsrapport maar ook op te vragen op de website van de RDW, de organisatie die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen in Nederland verzorgt. De vraag is uiteraard waar je deze keuring laat uitvoeren. Je hoeft je er maar even in te verdiepen om te ontdekken dat je hierin veel keuze hebt maar niet iedere optie is even geschikt. 
 

De meest geschikte adressen voor de APK keuring van je Volvo


De inhoudelijke vereisten die gesteld zijn aan de APK keuring is wettelijk vastgelegd. De keuring moet worden uitgevoerd door gecertificeerde keurmeesters die zich aan strikte voorschriften moeten houden. Dit wordt actief gecontroleerd door de RDW in vorm van herkeuringen die steekproefsgewijs worden uitgevoerd. Met betrekking tot de uitvoer van de APK keuring zal er dus geen verschil zitten in de keuringsinstanties. Dit is echter wel het geval met de prijs die hiervoor gevraagd wordt en de serviceverlening die hierbij geboden wordt. De verschillen op deze gebieden zijn behoorlijk te noemen. Een vergelijking tussen de verschillende  keuringsinstanties loont dus letterlijk.

De Vakgarage vestigingen zijn zeer interessante opties voor een APK check van je Volvo. Deze garage biedt APK keuringen aan tegen een zeer redelijke prijs. Daarnaast heeft het concern echte auto specialisten in dienst die net even wat verder kijken als de controlepunten en je een eerlijk advies kunnen geven over de staat van je auto. Mocht uit de autokeuring blijken dat een reparatie noodzakelijk is, ontvangt je vooraf een prijsopgave om onaangename verrassingen te voorkomen. Je kunt bij de Vakgarage ook terecht voor onder andere een uitgebreide service met betrekking tot pechhulp of het laten uitvoeren van een grote beurt. Als je deze grote beurt overigens laat uitvoeren in combinatie met de periodieke keuring, wordt deze APK check volledig gratis voor je uitgevoerd. De keuze is dan snel gemaakt!

 

in deze editie

Voor deze editie gingen we op huisbezoek bij oud-designer Hans Gruijters, die na 41 jaar trouwe dienst noodgedwongen kwam thuis te zitten. Aart van der Haagen kreeg blosjes op zijn wangen bij het zien van het rode wagenpark van Jan Kuijpers en we maken kennis met Niek Brummer, de jongste Volvo-restaurateur van Nederland, die een bezoek bracht aan de bakermat in Göteborg, waar hij een speciale rondleiding kreeg achter de schermen bij World of Volvo. Verder aandacht voor het Volvodrive Treffen 2023, dat dit jaar plaatsvindt op zondag 25 Juni. Geniet van deze uitgave!

Aanbevolen

Algemene voorwaarden