Een race simulator huren - Waar moet je aan denken?

Iedereen die houdt van racen heeft er wel eens van gehoord, een race simulator. Het geeft je het gevoel alsof je in de formule 1 aan het racen bent alsof je Max Verstappen of Kimi Raikonen bent. Tegenwoordig kun je naast een standaard race simulator ook kiezen voor een VR race simulator. Met een virtual reality bril kan je dan in de simulator gaan zitten, en waan je je op de race.

Verschillende VR games
Er zijn verschillende games die je kunt gebruiken bij een race simulator. In het geval van een VR race simulator kun je denken aan Project Cars. Deze game is met 4 sterren beoordeeld door het bekende technology blog Tweakers. De details die deze game met zich meebrengt zijn echt perfect, en hierdoor is het verschil tussen de virtual reality wereld en de echte wereld nog nauwelijks te onderscheiden.

Het spel Project Cars 2 is ook opgenomen in de top 5 simulator games wereldwijd. De volledige top 5 ziet er als volgt uit volgens Autoguide.com.
  1. Assetto Corsa
  2. Project Cars 2
  3. Gran Turismo Sport
  4. F1 2018
  5. Dirt 4

Waarom een race simulator huren?
Als je een race simulator hebt gevonden die naar je wens is, kun je natuurlijk direct aan de slag. Plaats hem bijvoorbeeld met je jaarlijkse bedrijfsfeestje op de locatie, en ga een competitie aan met al je collega’s. Je zult zien dat het een onvergetelijke ervaring met zich meebrengt, en je gaat tot snelheden waarbij de wereld aan je voorbij vliegt!

Ook kan je er voor kiezen hem bij je beursstand te plaatsen, indien je met je bedrijf aandacht wilt trekken op een beurs. Je zorgt er hier mee voor dat je veel aandacht krijgt, en de winnaar van de dag kun je een leuk geschenk meegeven. Je zorgt er dan voor dat ze hun mailadres achterlaten bij het spelen van de game, en zo werk je ook nog eens je adressenbestand bij!

Waar kun je een race simulator huren?
Voor een race simulator kan je het best niet naar een standaard auto verkoop website gaan, maar hier heb je vaak speciale evenementen bureaus voor. Zij kunnen je een advies op maat geven en ontzorgen je volledig bij het huren van een dergelijke race simulator.

in deze editie

Voor deze editie van Volvodrive Magazine reden we de eerste kilometers in de EX30. Aart van der Haagen besteedt aandacht aan de laatste door een verbrandingsmotor aangedreven sedan en duikt in de geschiedenis van diens sportieve voorvaderen. Verder gingen we in gesprek met Rick Michiels, die zijn XC90 V8 inruilde voor een V70 R en maakten we een laatste rondje in het Volvo Museum alvorens World of Volvo zijn deuren opent. Veel leesplezier!

Aanbevolen

Algemene voorwaarden