Volvo Torslanda bouwt nieuwe Volvo XC60!

Volvo heeft een belangrijke belofte in te lossen, want het vormt een flinke uitdaging om als autofabrikant een nieuwe auto te bouwen die net zo goed of nog beter is dan zijn voorganger, welke tot nu toe alle verkooprecords overtroffen heeft. Sinds de introductie van de XC60, negen jaar geleden, klomt het model op tot de meest succesvolle auto in zijn klasse. Om je een idee te geven: er werden een miljoen exemplaren van verkocht en in percentages uitgedrukt betekent dat zo’n dertig procent van Volvo’s wereldwijde verkopen. Een topprestatie, die de nieuwe XC60 wederom dient waar te maken. Als we de reacties van journalisten na de eerste rijtest mogen geloven, komt dat helemaal goed.

5,3 SECONDEN
De XC60 geldt na de 90-serie als de vierde in rij die op het Scalable Product Architecture-platform (SPA) is gebouwd. Volvo communiceert in zijn persberichten dat het één van de veiligste auto’s op de weg betreft, met innovatieve technologie aan boord. Steer Assist is toegevoegd aan het actieve veiligheidssysteem City Safety en we begroeten het nieuwe Oncoming Lane Mitigation, dat de chauffeur stuurassistentie verleent wanneer een aanrijding met een voertuig op een tegemoetkomende rijbaan dreigt. Hetzelfde doet het Blind Spot Information System (BLIS), maar dan met betrekking tot een voertuig in de dode hoek. De XC60 is optioneel leverbaar met Pilot Assist en de geavanceerde semi-autonome rijmodus, die desgewenst het sturen, accelereren en remmen overneemt. Het systeem functioneert tot een snelheid van 130 km/h. Het topmodel van de XC60 bezit de bekroonde T8 Twin Engine plug-in hybride-aandrijflijn, met een gecombineerd vermogen van 407 pk. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h bedraagt slechts 5,3 seconden.

in deze editie

Voor deze editie van Volvodrive Magazine reden we de eerste kilometers in de EX30. Aart van der Haagen besteedt aandacht aan de laatste door een verbrandingsmotor aangedreven sedan en duikt in de geschiedenis van diens sportieve voorvaderen. Verder gingen we in gesprek met Rick Michiels, die zijn XC90 V8 inruilde voor een V70 R en maakten we een laatste rondje in het Volvo Museum alvorens World of Volvo zijn deuren opent. Veel leesplezier!

Aanbevolen

Algemene voorwaarden