Volvo R-Design pretpakket op de nieuwe S90 & V90

De nieuwe Volvo’s S90 en V90 zijn vanaf eind september 2016 ook te bestellen in de sportieve R-Design-uitvoering. In diezelfde maand worden ook de prijzen bekend gemaakt. Wat aflevering betreft dien je even pas op de plaats te maken, want de auto’s met  R-Design pretpakket worden pas in kalenderjaar 2017 geleverd. De S90 en V90 zijn in de standaardversies al sportief gelijnd. Het speciaal voor deze auto’s ontworpen R-Design pakket geeft echter beide versies nog eens extra kenmerkende dynamische designelementen. De beide auto’s krijgen middels het 15 millimeter verlaagde sportonderstel extra stabiliteit en een optimale rijdynamiek. Volvo Björn Annwall, Senior Vice President Marketing, Sales en Customer Service bij Volvo Car zegt: “ De R-Design-uitvoeringen van onze elegante estate- en sedan-modellen in de 90-serie hebben een rauw randje. Ze onderscheiden zich door hun winnende combinatie van een sportiever, scherper rijgedrag en uitgesproken dynamische looks”.
 
Die sportieve uitstraling wordt mede bepaald door de opvallende R-Design voor- en achterbumper met elementen in Glossy Black. Ook het design van de grille en de matzwarte vijfspaakswielen met Diamond Cut finish zijn enkel aan de R-Design versies voorbehouden. 

Niet alleen het exterieur, maar ook het interieur is voorzien van sportieve stijlelementen. Zo bestaat de mogelijkheid om de S90 en V90 R-Design te voorzien van unieke carbon interieurpanelen en behoren sportief uitgeruste pedalen en vloermatten, een R-Design stuurwiel en sportstoelen met R-Design-bekleding in nappaleder met nubuck tot de standaarduitrusting.

in deze editie

Voor deze editie van Volvodrive Magazine reden we de eerste kilometers in de EX30. Aart van der Haagen besteedt aandacht aan de laatste door een verbrandingsmotor aangedreven sedan en duikt in de geschiedenis van diens sportieve voorvaderen. Verder gingen we in gesprek met Rick Michiels, die zijn XC90 V8 inruilde voor een V70 R en maakten we een laatste rondje in het Volvo Museum alvorens World of Volvo zijn deuren opent. Veel leesplezier!

Aanbevolen

Algemene voorwaarden