Polestar Performance waagt zich aan de nieuwe S- en V90!

Het afgelopen jaar werd de Polestar Performance lijn met succes op de V40, V60  en de XC60 geïntroduceerd. Kort hierna kreeg ook de vernieuwde XC90 een Polestar Performance kuurtje en diezelfde extra dosis wordt nu ook geïntroduceerd op de Volvo S90 en V90. Met Polestar Performance is het niet zo dat alleen de motorprestaties toenemen; de upgrade heeft betrekking op het gehele karakter van de aandrijflijn en dus is de gasrespons en het schakelgedrag van de automaat onder handen genomen. Zo zijn beide nieuwe Volvo’s nog dynamischer en leuker om in te rijden! 

XC90 T8
Polestar heeft ook gesleuteld aan de XC90 T8 plug-in hybride. Met de nieuwe gene- ratie Polestar Performance Optimisation hebben ze het gecombineerde vermogen van de SUV op weten te krikken tot maar liefst 421 pk. De reguliere XC90 T8 is goed voor een vermogen van 407 pk en 640 Nm, waar Polestar er naast de eerder genoemde 421 pk ook nog eens 680 Nm uit weet te halen. Met dit vermogen sprint de T8 volgens opgave van Volvo nog iets sneller van 0 naar 100 km/u (in 5,5 seconden) en blijft het verbruik van 2,1 l / 100 km en 43 km puur elektrisch bereik onveranderd. 

in deze editie

Voor deze editie van Volvodrive Magazine reden we de eerste kilometers in de EX30. Aart van der Haagen besteedt aandacht aan de laatste door een verbrandingsmotor aangedreven sedan en duikt in de geschiedenis van diens sportieve voorvaderen. Verder gingen we in gesprek met Rick Michiels, die zijn XC90 V8 inruilde voor een V70 R en maakten we een laatste rondje in het Volvo Museum alvorens World of Volvo zijn deuren opent. Veel leesplezier!

Aanbevolen

Algemene voorwaarden