Nieuwe Volvo S90 arriveert bij de volvo-dealer: READY FOR TAKE-OFF...

De autobladen raken er niet over uitgesproken. Volvo’s nieuwste sedan markeert de volgende stap in Volvo’s grootschalige productoffensief en met succes. Niet eerder werd namelijk een Volvo-sedan zo goed ontvangen dan de S90. Evenals de vorig jaar geïntroduceerde XC90 kenmerkt de S90 zich door een groot aantal nieuwe technieken en een uitzonderlijk hoog veiligheidsniveau. IntelliSafe Assist is standaard en omvat Adaptive Cruise Control, Distance Alert en de semi-autonome rijmodus Pilot Assist.

Wereldprimeurs
De S90 biedt ook twee wereldprimeurs. De veiligheidsvoorziening City Safety herkent middels Large Animal Detection nu ook grote dieren en Run-off Road Mitigation herkent wegsituaties en zorgt met behulp van automatische stuurcorrecties dat de auto niet van de weg raakt als de auto over de zijbelijning van de weg rijdt.

‘Relaxed confidence’
Volvo’s nieuwe premium sedan combineert optimale veiligheid en Scandinavisch design met een rijbeleving die is te omschrijven als ‘relaxed confidence’. De nieuwe Volvo S90 staat garant voor een hoog gripniveau, minimale rolbewegingen en een responsieve, snelheidsafhankelijke besturing. En dat alles tegen een scherpe vanafprijs van 42.995 euro. Ook de leasetarieven voor de debuterende S90 zijn flink aangescherpt, want er is al een D3-dieselversie vanaf 699 euro per maand (15.000 km/60 maanden). Een prijs waarmee de S90 zich nog sterker in de markt zet, aangezien er in dit segment voor 50% wordt geleased.

in deze editie

Voor deze editie van Volvodrive Magazine reden we de eerste kilometers in de EX30. Aart van der Haagen besteedt aandacht aan de laatste door een verbrandingsmotor aangedreven sedan en duikt in de geschiedenis van diens sportieve voorvaderen. Verder gingen we in gesprek met Rick Michiels, die zijn XC90 V8 inruilde voor een V70 R en maakten we een laatste rondje in het Volvo Museum alvorens World of Volvo zijn deuren opent. Veel leesplezier!

Aanbevolen

Algemene voorwaarden