Feestelijk welkom voor V90 bij alle Volvo-dealers.

De Volvo V90 stond sinds zijn onthulling in februari volop in de aandacht. Alle ogen waren gericht op de introductiecampagne met wederom Zlatan Ibrahimović in de hoofdrol. De commercial met de topvoetballer achter het stuur werd meer dan negen miljoen keer online bekeken. De succesvolle campagne was een eerbetoon aan de kracht van ánders denken en heeft hiermee een significante bijdrage geleverd aan de bekendheid van de V90.
 
Veiligheidsniveau
De Volvo V90 onderscheidt zich tegenover concurrenten met een opmerkelijk hoog veiligheidsniveau. IntelliSafe Assist is standaard en omvat Adaptive Cruise Control, Distance Alert en de tweede generatie van de semi-autonome rijmodus Pilot Assist. Het systeem is een opstap naar volledig autonoom rijden dat functioneert tot een snelheid van 130 km/uur en bijdraagt aan Volvo’s ‘Vision 2020’, waarbij Volvo zichzelf als doel heeft gesteld dat er vanaf het jaar 2020 geen inzittende in een nieuwe Volvo om het leven komt of zwaargewond raakt. Een andere veiligheidsprimeur is dat City Safety behalve voetgangers nu ook grote dieren kan herkennen (Large Animal Detection). Ook Run-off Road Mitigation wordt voor het eerst toegepast. Het systeem herkent bepaalde wegsituaties en zorgt met automatische stuurcorrecties dat de Volvo niet van de weg raakt als de auto over de zijbelijning van de weg rijdt.
 
Spotify
Naast de unieke rijeigenschappen is de standaard uitrusting van de Volvo V90 compleet met onder andere het multimediasysteem Sensus dat de mogelijkheid tot Apple CarPlay én audiostreaming via Spotify biedt. Optioneel is het alom geprezen Bower & Wilkins audiosysteem met 19 luidsprekers en 1.400 watt versterker.

in deze editie

Voor deze editie van Volvodrive Magazine reden we de eerste kilometers in de EX30. Aart van der Haagen besteedt aandacht aan de laatste door een verbrandingsmotor aangedreven sedan en duikt in de geschiedenis van diens sportieve voorvaderen. Verder gingen we in gesprek met Rick Michiels, die zijn XC90 V8 inruilde voor een V70 R en maakten we een laatste rondje in het Volvo Museum alvorens World of Volvo zijn deuren opent. Veel leesplezier!

Aanbevolen

Algemene voorwaarden