Drukke tijden bij de Volvo-dealer.

In Nederland werden in de maand december van het afgelopen jaar gemiddeld zo’n tweehonderd Volvo’s per dag aan klanten afgeleverd. De Volvo-dealer had het vreselijk druk en dat was mede te danken aan de interessante fiscale bijtelling voor een aantal Volvo’s die nog tot en met december 2015 van toepassing was. Populair waren met name de Volvo V40 D2, de nieuwe XC90 T8 en de V60 Plug-in Hybride Deze decemberpiek legde een flinke druk op de gehele Volvo-organisatie, maar sommige dealers haakten hier handig op in met tal van creatieve oplossingen om de kwaliteit van de afleveringen te kunnen garanderen. Niet alleen overdag maar ook s’ avonds en op zondag werden de deuren voor afleveringen opengesteld en zelfs werden extra mensen aangenomen om een tijdige levering te kunnen garanderen. Ook waren er dealers die de aflevering van de auto’s in klassikale groepen lieten verlopen. Overigens niet alleen in Nederland werd een extra tandje bijgezet. Ook de Torslanda fabriek in Göteborg draaide met drie ploegen om te kunnen voldoen aan de enorme vraag. De Volvo XC90 is op dit moment ‘hot’ en sinds de verkoopstart zijn er al zo’n 57.000 orders geschreven. Opvallend daarbij is dat de meeste klanten kiezen voor de dikke Inscription uitvoering. In Nederland alleen al werden zo’n 2.500 Volvo XC90’s verkocht.

V40
Het zal je ook niet ontgaan zijn dat de V40 met de D2-dieselmotor onder de motorkap veruit de populairste Volvo van dit moment is. Met een CO2-uitstoot van slechts 82 g/km valt deze versie dit nieuwe jaar in de categorie van 25 procent bijtelling. Dit gecombineerd met Zweeds design en een hoog veiligheidsniveau (veiligste auto ooit getest in de Euro-NCAP) resulteerde in meer dan 10.000 registraties in 2015. Het wordt steeds mooier op de Nederlandse snelweg, want in totaal rijden er nu zo’n 35.000 Volvo’s V40. 

V60 Plug-in Hybrid
Volvo’s populaire V60 Plug-in Hybrid, die een systeemvermogen van 212 kW (288 pk) combineert met een CO2-emissie van slechts 48 g/km, groeide vanaf zijn introductie in 2013 uit tot onbetwiste marktleider. In 2015 liep het aantal geregistreerde Hybrids op tot circa 3.500 stuks. Voor de mensen die getallen en lijstjes leuk vinden: in Nederland rijden nu bijna zo’n 13.000 V60 Plug-in Hybrid’s rond. 

in deze editie

Voor deze editie van Volvodrive Magazine reden we de eerste kilometers in de EX30. Aart van der Haagen besteedt aandacht aan de laatste door een verbrandingsmotor aangedreven sedan en duikt in de geschiedenis van diens sportieve voorvaderen. Verder gingen we in gesprek met Rick Michiels, die zijn XC90 V8 inruilde voor een V70 R en maakten we een laatste rondje in het Volvo Museum alvorens World of Volvo zijn deuren opent. Veel leesplezier!

Aanbevolen

Algemene voorwaarden