Avontuurlijk en exclusief

Bij de eerste 3000 verkochte exemplaren van de V90 Cross Country Volvo Ocean Race gaat € 100 van de aanschafprijs naar het Volvo Ocean Race Science Programme, dat onderzoek doet naar de plasticsoep. Kopers helpen hiermee indirect de oceanen schoner te maken. De donatie van in totaal € 300.000 onderstreept Volvo’s langdurige inzet voor de bescherming van het milieu. Tal van sensoren in de competitief ingezette zeilboten verzamelen data tot in de verste uithoeken van de oceanen, zoals temperatuur, stromingen, druk en windsnelheid. Ook meten ze de hoeveelheid zout, CO2 en zeewier. Samen met data over microplastics stelt dit de onderzoekers in staat de mate van vervuiling en de impact van de plasticsoep op het leven in oceanen in kaart te brengen.

NYLON VAN VISNETTEN
De V90 Cross Country Volvo Ocean Race helpt zelf ook mee om de oceanen schoner te maken. Neem de vloerbekleding, gemaakt van Econyl, een stof die bestaat uit honderd procent gerecycled nylon van visnetten die op zee zijn achtergelaten. De speciale V90 kwam tot stand bij de Special Vehicles-afdeling van Volvo Cars in Torslanda, Zweden. Deze is gespecialiseerd in het ontwerpen van exclusieve modellen, waaronder de ultraluxe Excellence-versie van de XC90.

De V90 Cross Country Volvo Ocean Race kenmerkt zich door een rijke uitrusting met onder andere parkeerhulp vóór, luchtvering achter, Sensus-navigatie, een elektrisch bedienbare achterklep, IntelliSafe Surround, zonneschermen, Keyless Drive en een Volvo Guard Alarm. Als basis dient de V90 Cross Country Pro met standaard Active High Beam ledkoplampen, ledmistlampen, City Safety en adaptieve cruise control met de geavanceerde rijassistentie Pilot Assist. Je herkent het model aan zijn speciale afwerking, zowel uit- als inwendig. Matgrijze (Koalin Grey) en oranje (Flare Orange) accenten zijn gecombineerd met de carrosseriekleur Crystal White, exclusieve 20-inch lichtmetalen wielen en in het interieur speciale piping en stiksels. Verder noteren we contourstoelen met deels lederen bekleding en een Volvo Ocean Race-inscriptie, vier USB-poorten, een 230V-aansluiting, een waterbestendige opbergtas, omkeerbare textiel/vinyl stoelhoezen, een uitneembare aluminium zaklamp en vuil- en waterbestendige materialen. Optioneel levert Volvo een bijpassende dakkoffer in de kleur van de carrosserie. De V90 Cross Country Volvo Ocean Race staat begin 2018 bij de dealers, maar valt nu al te bestellen in de volgende uitvoeringen:

Uitvoering

T5 AWD Geartronic
T6 AWD Geartronic
D4 AWD Geartronic
D5 AWD Geartronic

 

in deze editie

Voor deze editie van Volvodrive Magazine reden we de eerste kilometers in de EX30. Aart van der Haagen besteedt aandacht aan de laatste door een verbrandingsmotor aangedreven sedan en duikt in de geschiedenis van diens sportieve voorvaderen. Verder gingen we in gesprek met Rick Michiels, die zijn XC90 V8 inruilde voor een V70 R en maakten we een laatste rondje in het Volvo Museum alvorens World of Volvo zijn deuren opent. Veel leesplezier!

Aanbevolen

Algemene voorwaarden