Volvo XC40 in productie in Gent

Vandaag rolt de allereerste Volvo XC40 van de band in de Volvo-fabriek bij onze zuiderburen in Gent. De XC40 is de eerste compacte premium SUV van Volvo, dat al meer dan 13.000 orders voor het nieuwe model ontving.

Volvo Ocean Race 2017-2018 update 2

Evenaar!

Volvo Ocean Race 2017-2018 update

West, oost, that's the question. 
 

Boven Volvo verheven?

De geruchtenstroom was al meer dan een jaar gaande. Kwam Volvo nu wel met een coupeĢ of berustten alle berichtgevingen op pure speculatie? Inmiddels weten we dat hij is gelanceerd, maar dat het Volvo Iron Mark-logo ontbreekt op de grille van de Polestar 1, die afgelopen maand oktober werd onthuld.

Voordelig pretpakket

Mocht je als zakelijk of private-leaserijder aan de vooravond staan van het zoeken naar een nieuwe auto, dan zou de Volvo V60 Business Sport wellicht een goede keuze zijn. Op basis van de R-Design-uitvoering, aangevuld met tal van andere opties, vormt de Business Sport de ultieme combinatie van dynamiek en comfort, tegen een aantrekkelijk prijskaartje.

Avontuurlijk en exclusief

Het kon niet missen: als eerbetoon aan de Volvo Ocean Race 2017/2018 verschijnt nu een gelijknamige uitvoering van de V90 Cross Country. Bij deze exclusieve, avontuurlijke estate doneert het merk een deel van de aanschafprijs aan de bestrijding van de zogenaamde ‘plasticsoep’; de enorme hoeveelheid plastic en overig afval die in de oceanen drijft.

Nieuwe Volvo XC40 vanaf 39.975 euro

De nieuwe Volvo XC40 is vanaf nu te bestellen vanaf € 39.975 voor de T3-benzineversie. Iedere XC40 heeft een uitgebreide standaarduitrusting, inclusief de geroemde veiligheidsfeatures die op de Volvo XC60 zijn geïntroduceerd. Standaard beschikt de XC40 al over een digitaal 12,3-inch instrumentenpaneel, een 9-inch touchscreen voorzien van Sensus Connect, LED-koplampen en 17-inch lichtmetalen velgen.

Nieuwe Volvo XC40 maakt XC-familie compleet

Volvo introduceert vandaag in het Italiaanse Milaan de nieuwe Volvo XC40. Daarmee maakt Volvo het XC-gamma compleet. Met de introductie van de nieuwe XC40 heeft Volvo voor het eerst in zijn geschiedenis drie nieuwe, wereldwijd leverbare SUV's in het gamma in het snelst groeiende autosegment. De nieuwe XC40 is het eerste model dat gebouwd is op het nieuwe platform: Compact Modular Architecture (CMA). 

Zweedse voetballegende Zlatan Ibrahimovic bezoekt Volvo Cars

De wereldbekende voetballer Zlatan Ibrahimovic heeft vandaag een bezoek gebracht aan Volvo Car Group in Torslanda, Zweden. Het was een van de meest prominente bedrijfsbezoeken in de 90-jarige historie van Volvo Cars. De speler van voetbalclub Manchester United - die ook bekend is vanwege zijn succesvolle marketingcampagnes voor Volvo - kreeg een tour over het fabrieksterrein en was getuige van de productie van de nieuwe Volvo XC60 en 90-serie. 

Volvo Cars realiseert fikse verkoopgroei in augustus 2017

Volvo Cars is qua verkopen op weg naar een nieuw recordjaar. In augustus 2017 groeiden de wereldwijde verkopen met maar liefst 15,5 procent in vergelijking tot augustus 2016. De verkopen van januari tot en met augustus 2017 bedragen 359.798, een stijging van 8,7 procent in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Bijgaand het volledige, Engelstalige persbericht:

in deze editie

Volvodrive Magazine nummer 43 staat in de startblokken om in de tweede week van mei te verschijnen. In deze editie aandacht voor de XC40 als 'Auto van het Jaar', een Sneak-Preview van de Volvo V60 en het verhaal van een broer en zus die met hun Amazon de Tulpenrallye rijden. Verder nemen we je terug naar de jaren zestig; de periode dat de P1800 Volvoville het levenslicht zag en als youngtimer staat een 850 T-5R sedan uit Nieuw Zeeland in de schijnwerper. Naast een verslag van de Techno Classica en ander spraakmakend Volvo-nieuws, hopen we veel van onze lezers te begroeten tijdens de derde editie van Volvodrive Treffen op Tweede Pinksterdag. Wij zijn er in elk geval klaar voor!

Aanbevolen