Volvo Ocean Race 2017-2018 update

West, oost, that's the question. 
 

Boven Volvo verheven?

De geruchtenstroom was al meer dan een jaar gaande. Kwam Volvo nu wel met een coupeĢ of berustten alle berichtgevingen op pure speculatie? Inmiddels weten we dat hij is gelanceerd, maar dat het Volvo Iron Mark-logo ontbreekt op de grille van de Polestar 1, die afgelopen maand oktober werd onthuld.

Voordelig pretpakket

Mocht je als zakelijk of private-leaserijder aan de vooravond staan van het zoeken naar een nieuwe auto, dan zou de Volvo V60 Business Sport wellicht een goede keuze zijn. Op basis van de R-Design-uitvoering, aangevuld met tal van andere opties, vormt de Business Sport de ultieme combinatie van dynamiek en comfort, tegen een aantrekkelijk prijskaartje.

Avontuurlijk en exclusief

Het kon niet missen: als eerbetoon aan de Volvo Ocean Race 2017/2018 verschijnt nu een gelijknamige uitvoering van de V90 Cross Country. Bij deze exclusieve, avontuurlijke estate doneert het merk een deel van de aanschafprijs aan de bestrijding van de zogenaamde ‘plasticsoep’; de enorme hoeveelheid plastic en overig afval die in de oceanen drijft.

Nieuwe Volvo XC40 vanaf 39.975 euro

De nieuwe Volvo XC40 is vanaf nu te bestellen vanaf € 39.975 voor de T3-benzineversie. Iedere XC40 heeft een uitgebreide standaarduitrusting, inclusief de geroemde veiligheidsfeatures die op de Volvo XC60 zijn geïntroduceerd. Standaard beschikt de XC40 al over een digitaal 12,3-inch instrumentenpaneel, een 9-inch touchscreen voorzien van Sensus Connect, LED-koplampen en 17-inch lichtmetalen velgen.

Nieuwe Volvo XC40 maakt XC-familie compleet

Volvo introduceert vandaag in het Italiaanse Milaan de nieuwe Volvo XC40. Daarmee maakt Volvo het XC-gamma compleet. Met de introductie van de nieuwe XC40 heeft Volvo voor het eerst in zijn geschiedenis drie nieuwe, wereldwijd leverbare SUV's in het gamma in het snelst groeiende autosegment. De nieuwe XC40 is het eerste model dat gebouwd is op het nieuwe platform: Compact Modular Architecture (CMA). 

Zweedse voetballegende Zlatan Ibrahimovic bezoekt Volvo Cars

De wereldbekende voetballer Zlatan Ibrahimovic heeft vandaag een bezoek gebracht aan Volvo Car Group in Torslanda, Zweden. Het was een van de meest prominente bedrijfsbezoeken in de 90-jarige historie van Volvo Cars. De speler van voetbalclub Manchester United - die ook bekend is vanwege zijn succesvolle marketingcampagnes voor Volvo - kreeg een tour over het fabrieksterrein en was getuige van de productie van de nieuwe Volvo XC60 en 90-serie. 

Volvo Cars realiseert fikse verkoopgroei in augustus 2017

Volvo Cars is qua verkopen op weg naar een nieuw recordjaar. In augustus 2017 groeiden de wereldwijde verkopen met maar liefst 15,5 procent in vergelijking tot augustus 2016. De verkopen van januari tot en met augustus 2017 bedragen 359.798, een stijging van 8,7 procent in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Bijgaand het volledige, Engelstalige persbericht:

Nieuwe Volvo XC40: ontworpen voor het moderne stadsleven

Volvo Cars introduceert met de nieuwe Volvo XC40 een veiligheidsniveau dat niet eerder in zijn klasse te zien was. Hetzelfde geldt voor de gebruikerservaring. De nieuwe XC40 wordt binnenkort onthuld.

Volvo Cars haalt Lex Kerssemakers naar Europa

Volvo Cars stelt per 15 september 2017 de Nederlander Lex Kerssemakers aan als nieuwe Senior Vice President voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Kerssemakers bekleedt momenteel dezelfde belangrijke functie voor Noord- en Zuid-Amerika en is verder President en CEO van Volvo Cars USA. Volvo Cars wil met zijn komst het management in de regio EMEA verder versterken. Bijgaand het volledige, Engelstalige persbericht:

in deze editie

Volvodrive nummer 42 staat te verschijnen in de tweede week van maart met de nieuwe V60 op de cover, waarvan hier een voorproefje. De nieuwe estate komt in deze editie uitgebreid aan bod, samen met de S90 T6, waarmee Natan Tazelaar in Texas een uitgebreide testrit reed. Verder een ontmoeting met de V90 D4, een prachtig verhaal over de introductie van de eerste S40 en V40 en het vervolg van de 262 C van David Bowie. Als klassieker presenteren we de 164 TE en uiteraard aandacht voor het komende Volvodrive Treffen! Volop leesplezier met heel veel Volvo-nieuws.

Aanbevolen